jagochmincykel.blogg.se

Precis som bloggen heter kommer ni att få följa mig och min röda cykel på en resa till Italien. Jag är en helt vanlig tjej på 21 år som haft en dröm om att cykla till Italien under tre års tid, tyvärr är det ingen som velat hänga på. Nu blir äntligen resan av dock bara med mig och min cykel. Följ gärna min resa genom bloggen. Alla som känner mig vet att min stora talang är att prata inte att skriva men ska göra mitt bästa. = )

Nu cyklar jag.

Publicerad 2012-07-31 09:34:50 i Allmänt

Har gjort färdigt det sista för idag, packat ner kamra, pengar och pass så det viktigaste är med. Avnjutit en god frukost, gröt så nu ska jag nog klara mig ett tag!
Beräknar att ge mig av mellan tio och halv elva och sen får jag se vart jag hamnar inatt :) Det ska bli så skönt med allt chillande som jag har sagt. Mina dagar kommer att bestå av cykling, mat och sova hur skönt låter inte det.
Tror jag kommer vara en av dom människor på jorden som har minst bekymmer under min resa, underbart :D
Hoppas bara att min lilla förkylning jag dragit på mig släpper snart så jag kan njuta fullt ut.
 
Vill så klart även ha sol så jag kan få tillbaka min vakra solbränna jag fick senast jag cykla!

Imorgon gäller det

Publicerad 2012-07-30 22:22:19 i Allmänt

Under dagen har jag packat, funderat på vad som ska med packat lite till och så vidare, har även köpt en ny sovsäck som är mindre. Det känns som läget är under kontroll fast det är ju inga garantier när det gäller mig....Har säkert med mig jätte mycke onödiga saker och missat ännu fler saker som jag borde haft med mig, men vad gör de?
 
Tidigare under veckan har jag hunnit med att förbereda det mesta så det är ungefär bara att packa ner allt kvar. Pratade med SAS i veckan så har fått klartecken att ta med cykeln på flyget hem.
Jag kommer även se ut som Sveriges mest kristna människa, ska ha ett halsband med ett kors, en reflexväst som det står vi syns i kyrkan på och sist men inte minst så har jag med mig bibeln.
Var ute och cyklade här om dagen och den går som smort efter att jag servade den hos Svennes cykel i Vagnghärad, kan varmt rekonmendera honom om man behöver en cykel, tillbehör eller liknande. Han är rikigt duktig och väldigt trevlig.

Dagen avslutades med en god middag med mor, far, syster och Kimo fick även vara med på ett hörn, en trevligt middag med ett underbart väder. Hoppas vädergudarna är på min sida imorgon så jag kommer iväg samt på resten av min resa.

Hur det hela började.

Publicerad 2012-07-25 15:18:08 i Allmänt

Tänkte berätta hur jag kom på denna underbara idé med att cykla ner till Italien.
 
Under gymnasiet så ska man göra ett projektarbete, som är ett måste. Då vi redan hade så mycket teori i skolan kom jag på i min ljusaste stund att jag ska göra något praktiskt och detta slutade med en cykeltur från Älgå utan för Arvika till Trosa. Cykelsträckan var från min kompis hem till mitt hem och blev en tur på 52mil. Under resans gång så gjordes en massa undersökningar för att kunna relatera detta till naturvetenskap. Jag som aldrig förr hade varit på cykelsemester upptäckte att detta var underbart om man räknade bort alla undersökningar. När studenten närmande sig så visste inte jag vad som skulle komma härnäst i mitt liv och kom då på att man kan cykla till Italien. Tyvärr var det bara jag som gillade min idé. Har sedan dess velat cykla till Italien och även försökt fått med vänner på detta men utan framgång.
Under hösten som var funderade jag på mitt liv som vanligt och tyckte att det är dags att genomföra min dröm med eller utan vän. Började sakta planera saker, läste på forum, köpte flyggbiljet, och då bestämde jag mig, jag ska cykla.
Så snart om ca en vecka ger jag mig iväg själv på min enkla cykel med mitt tält och spritkök och gör denna resa på mitt egna sätt :)

Det blir helt enkelt Susannes cykelresa Trosa-Venedig!
 
 

Det närmar sig

Publicerad 2012-07-19 22:58:59 i Allmänt

Kom idag på att om mindre än två veckor ska jag cykla iväg från lilla Trosa. Allt har verkat så långt borta men det är verkligen nära nu!
Jag börjar bli klar med det mesta, vilket känns underbart. Alla kartor är kopierade, stor shoppade på apoteket idag (mindre kul), cykeln har varit på sista servicen och allt är på monterat för utom lyset fram. Idag provade jag även att sätta upp och ta ner tältet och blev förvånad över hur stort det var, jag kommer bo som en kung där!
Det känns som om jag har läget under kontroll fast känner jag mig själv så kommer jag att upptäcka massor som jag missat att köpa när jag väl börjar packa.

Min rutt på ett ungefär
 
Min trogne vän, cykeln
 
Ser ni detta tält så kan det vara jag.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela