jagochmincykel.blogg.se

Precis som bloggen heter kommer ni att få följa mig och min röda cykel på en resa till Italien. Jag är en helt vanlig tjej på 21 år som haft en dröm om att cykla till Italien under tre års tid, tyvärr är det ingen som velat hänga på. Nu blir äntligen resan av dock bara med mig och min cykel. Följ gärna min resa genom bloggen. Alla som känner mig vet att min stora talang är att prata inte att skriva men ska göra mitt bästa. = )

Nürnberg

Publicerad 2012-08-31 17:33:36 i Allmänt

Cyklade endast en dag fran Bamberg till Nürnberg sen var det ju bara ett maste och stanna för att ta del av Nürnbergs historia fran andra världskriget. Skulle bara stanna här tva nätter men da jag inte hann med att se allt igar sa blev det en dag till, vilket inte gjorde sa mycket =) Sa imorgon ska jag ge mig av igen. Jag har tagit mig runt med cykeln i Nürnberg och den är sa lätt utan alla packning. Hur skönt som helst, man flyger fram! Det regnade igar sa mina kläder blev blöta, mina skor är blöta jo allt är blött sa att stanna en dag till var ganska skönt för da kanske det hinner att torka iaf. Igar var jag pa ett jätte stort ställe som heter Nazi party rally. Tyvärr är ju inte allt kvar...Där fick man hela andra världskrigets historia fran början till slutet. Kan varmt rekomendera stället, det tog mig flera timmar att ga igenom da man far en liten guide som berättar pa engelska. Sa man kan ga i sin egen lilla bubbla och verkligen ta in det. Idag sa har jag besökt rättssalen där rättegangarna ägde rum. Det fungerade pa samma sätt här, man fick sin guide och sen gick man runt. Det är en speciell känsla när man gar runt och tittar pa allt. Det är sa svart att första hur man kan hjärntvättat folk pa ett sant sätt. Det fanns ljudinspelningar fran dom dömda där dom fick säga sitt och in i det sista star dom för sina handlingar och tycker att det dom har gjort är sa rätt och angar det inte. Det är väldigt svart att första. Nagot som jag reagerade pa är att Nürnberg var "City of the Nazi Party Rallies" och sedan har man rättegangarna här mot nasisterna..Det är mycket man inte rikigt förstar. Jag vet att en stor del till att rättegangarna ägde rum i Nürnberg var att det fanns utrymme för det. Det var mycket folk och mycket arbete bakom det hela sa det fanns kanske inte sa manga ställen att välja pa. Sitter nu pa den största bokhandeln jag nagonsin varit pa, 4 vaningar högt och dom har allt. Ska nu ga ner en vaning och ta mig en kaffe.

Bamberg

Publicerad 2012-08-28 17:00:01 i Allmänt

Idag är det exakt 4 veckor sedan jag lämnade Trosa, shit vad tiden gar fort...Jag förstar nog inte rikigt vad det är jag haller pa med. Att jag sitter en bra bit bort fran Sverige och jag har tagit mig hit pa cykel, det är otroligt. Idag har jag en dags vila igen och det är skönt! Att ga upp hur sent man vill och bara se vad dagen har att erbjuda. Jag bor pa en toppen camping 3km utanför Bamberg, den är lite dyrare men duscharna är gratis, LYCKA. Hade först tänkt att jag skulle cykla vidare idag men kände inte för att aka in till Bamberg igar kväll och tyckte ju om campingen sa da kan man stanna tva nätter. Staden är jätte mysig med kanaler som gar igenom och dom har ett ställe som heter Lilla Venedig, vilket jag saklart besökt sa man kan ju nästan säga att jag är i mal :P Har inte gatt runt sa mycket i staden utan mest tagit det lugnt och ätit god glass. Sen sist har det inte hänt sa mycket förutom att jag saklart har cyklat. Hade ju en dag i Erfurt och den standen var fin med manga gamla hus men blev besviken pa deras domkyrka, inget extra sa utan ganska trakig. Hittade ett nytt schampo i Erfurt da jag förstört mitt andra genom att lata det ligga blött. Jag har ett hart schampo som en tval och den ska ju saklart inte ligga blött utan tort. Pa cykeln har jag sutit lördag, söndag och mandag. Under lördagen och söndagen sa har det varit berg men men man ska ju över dom ocksa. Tältade uppe i nagon dal pa lördagen väldigt fint men shit vad kallt det var pa natten och det regnade för 3:e natten i rad... Pa södagen blaste det som fan och det kändes inte sa lockande att sätta mig pa cykeln. Gav mig iväg men det bästa med att cykla ar att man kan ga om det är för jobbigt vilket jag gjorde manga ganger under söndagen. Under söndagen var det första gangen jag fick tanken "jag sätter mig pa ett tag!" Kollade pa kartan efter tagstation men det fanns inte en tagräls än i närheten av mig. Inte nog med att det blaste som fan det började även regna vid kl 14 och höll pa hela dagen fran och till. Kom nöjt fram till staden Cobrug och hade tänkt ta i pa nagot ställe att sova pa men inte det inte, allt kostade runt 80e för en natt, tror inte det. Hamnde en bit utanför pa ett bra ställe och mycket bättre pris. Mandagen har jag inte sa mycket att säga om förutom en bra dag, bra väder och bra cykling och en toppen camping. Pratade även med hela familjen pa kvällen och har börjat fundera pa hur jag ska ta mig över Alperna, men man kan ju ga! Tittade pa en väg som pappa trodde var bra över Alperna och jag skulle bra upp pa 3000meter da. Jaja det löser sig alltid :)
Uppe i bergen
Uppe i bergen
Bamberg
Bamberg
Bamberg

164,6mil fran Trosa

Publicerad 2012-08-23 20:33:00 i Allmänt

Jag kan bara inte fatta att jag har cyklat 164mil helt själv! Det är helt otroligt, kan inte fatta att det är sant.
Dom tre senaste dagarna har det varit väldigt tuff cykling sa jag är väldigt trött nu och helt klart värd en dags vila imorgon!
Tisdag
Vaknade som en pigg och glad tjej redo för ca 10mil cykeln. Det var manga pa campingen som var nyfika pa vart jag skulle och vilken väg jag skulle ta. En liten gubbe tyckte nog jag skulle ta en annan vag och till en annan stad men inte det inte, jag skulle till Thale. Kom iväg och cyklade pa rikigt bra, det gick väldigt enkelt.  Stannade i en liten by för att käka frukost nr 2. Hon som hade stället kunde inte ett ord engelska men det kunde en kund däremot sa jag talade om vad jag ville ha och han beställde =)
Det visade sig att han hade varit i Sverig och hade varit runt pa fler ställen än mig, pinsamt. Resten av dagen var det bara att köra pa. Kom fram till Thale och det blev ganska exakt 10mil som jag hade gissat. Pa campingen träffade jag en man som skulle cykla jorden runt, helt galet. Jag som tycker min ide är galen.....
Träffade även ett par fran Holland som var jätte trevliga men saklart skulle vi inte at samma hall.
Onsdag
Shit vad det askade pa natten, hela tältet lyste upp när det blixtrade, dock ganska mysigt. Fragade dom i receptionen pa campinge om bästa vägen över bergen men dom sa att det inte gick att cykla över bergen och tyckte jag skulle cykla at helt fel hall. Upp pa cykeln och iväg, klart det gar att ta sig över. Det var uppför och mycket uppför sa det är tur att man har tva ben man kan ga med. Miljön som var i bergen var helt otrolig sa helt klart värt den jobbiga cykligen. Kom fram till en camping i Kelbra där jag stannade för natten. Hade trevliga grannar som bjöd pa öl och fragade om jag behövde hjälp när jag satte upp tältet. Dom tyckte sa klart att jag var lite galen men det far man räkna med. Blev tipsad om bra cykelvag sa det var uppskattat, dom talade aven om att begen bara har börjat.
Torsdag
Pratade med en annan cykel människa idag och jag börjar första att jag cyklar ganska langt om dagarna....Flera jag har pratat med tycker att 8mil är pa tok för mycket pa en dag medans jag tycker att under 8mil har jag cyklat kort.....far kanske andra uppfattning. Sen blev det mera berg, mera berg och vädligt fint.  Fragade en tant om vagen pa ett ställe där jag köpte glass men hon blev typ sur pa mig och var inte trevlig alls.....cyklade vidare och tyckte allt kändes jobbigt och da gick det upp för mig jag behöver nog vila igen. Kom till en camping utanför Erfurt med jätte trevlig personal, fick lana hennes data gratis!. Kommer att stanna här i tva nätter och imorgon ska jag ta taget in till Erfurt och bara ta de lugnt och njuta.
 
 

Wolfsburg

Publicerad 2012-08-20 19:52:19 i Allmänt

Precis som inlägget heter sa är jag just nu i staden Wolfsburg.
Sedan jag lämnade Schleswig har jag fatt en helt annan inställning till den här resan. Jag har börja inse att detta är min semester och jag gör det precis som jag vill och utan press fran höger och vänster. Jag har dragit ner pa tempot är cyklar runt 8mil om dagen och der räcker för mig =)
Nu ska vi se vad som hänt sen senast....
Onsdag
Pa morgonen skulle jag lämna Schleswig och upptäcker da att mina kartor inte har campingarna utmärkta pa samma ställen, vilket ger panik. Hur ska jag nu veta vart jag ska sova och hur lang jag maste cykla för att komma till nästa camping. Efter ett peppande samtal med mamma sa kändes allt okej igen man hittar allt nagot ställe att sova pa. Gav mig iväg för att hämta min kartor som jag hade beställt. Pa vägen ner cyklar jag saklart in i en hantverkare som bara gick ut rakt framför mig. Bra start pa dagen. Hämta kartorna och ska sen ta mig ut ur staden, vilket inte alltid är det lättaste. När jag star i mina förvirrade tankar om vart jag ska sa kommer det en man pa cykel. Jag fragar om hjälp och när han ska stanna cykeln sa ramlar han. Gud sa dum jag kände mig, som tur var gick det bra. kommer ut ur staden och är pa rätt spar. Kommer till Rendsburg där jag ber nagra cyklister om hjälp men det visar sig att dom ocksa var turister fran Danmark. Vi kom fram till att jag kunde följa kanalen med vilket jag glatt gjorde, problemet var bara att jag var pa fel sida av kanalen märkte jag senare...Det blev inte rikigt den vägen jag hade tänkt men jag fick sällskap istället i en mil innan jag kunde ta mig över kanalen och jag fick en väldigt fin utsikt medans jag cyklade. Stannade i en liten stad och tog även denna natt in pa hotell.
Torsdag
Mitt mal under dagen var Hamburg eller en camping utanför Hamburg. Uppe med tuppen och tittar ut, reng. Ner och käkar en god frukost sen pa med regnkläderna och ut och kör! Eftersom jag jag hade ett mal under dagen sa blev min cykling en transport cykling längs stora vägar men det gjorde inte sa mycket. Det finns cykelvagar överallt sa det är vädligt enkelt att cykla i Tyskland. Att cykla i regnkläder blir väldigt varmt men bättre det än att bli som en dränkt katt. Det regnade ungefär halva dagen men i det stora hela sa störde det mig inte sa mycket. När jag kom in till Hamburg eller Stellingen som förorten heter där campingen skulle ligga var jag sa nöjd. Hittade campingen och blev dock väldigt besviken det var grus! Hade tänkt att stanna tva nätter för att kunna upptäcka Hamburg men inte det. Det var hart i marken sa det gick nästan inte att fa upp tältet plus att det sa klart var skit dyrt. Pa kvällen tog jag bussen in till stan, vilken vaker stad. När jag skulle hem hade bussen slutat ga sa skulle ta taget....da ska man veta vilket tag man ska ta. Hitta nagra ungdomar som tog hand om mig sa jag kom hem iaf =)
Fredag
Att cykla igenom Hamburg kan jag verkligen inte rekomendera nagon! Efter mycket fragande om vägen sa kom jag ut ur staden men var ända förvirrade vart jag skulle saklart. Da kom tva räddande människor som jag sedan slog följe med en bit, tur för mig. Fick aka färja igen över en kanal med det är vädligt mysigt och smidigt sa det gjorde mig igen. Tog mig fram väldigt bra resten av dagen och kom rätt nästan hela tiden!
Lördag
Idag har jag typ inte cyklat fel en ända gang, kors i taket! Det kan vara för att jag har följt en kanal hela dagen, dock har jag varit pa fel sida och inte rikigt vetat hur jag ska komma över men överlag har det gatt bra. Ett bra tips är att inte försöka ta en cykel med 25kg packning pa ner för branta trappor. Det slutar inte bra, jag har provat..... Dagen har varit sjukt varm säkert 30grader i solen. Sov i en gästhamn längs kanalen hur bra som helst.
Söndag
Fick kaffe av en i batarna, dagen kunde inte börja bättre. Packar ihop mig och ger mig iväg, det är sjukt varmt redan pa morgen, tur att jag cyklar med kanalen sa man kan svalka sig ibland. Trampade pa riktigt bra och det är skönt att slippa tänka vart man ska utan det är vara och följa kanalen. Hade Wolfsburg som mal för dagen och kom dit vid 15 tiden. Tog in pa campingen och passade pa att tvätta upp lite kläder och bada! Det är lite pinsamt att sätta pa sig bikini, folk tittar ganska mycket pa mina fina linjer och skrattar, kul att man kan roa nagra iaf. Pa kvallen gick jag pa en vatten och ljud show hur bra som helst.
Mandag
Vila stod det pa schemat idag. Har kollat pa bilar idag vilket kanske inte later sa roligt men det var vädligt trevligt. Annars har jag mest tagit det väldigt lugnt och handlat lite mat sa jag har i nagra dagar. Fick även ett brev pa morgen fran mina trevliga tält granar fran holland, gulligt. Tyvärr akte dom vidare idag pa morgen.
Imorgon ger jag mig iväg igen. Fick reda pa att jag kommer ha ett tuft pass framför mig om ca tva dagar. 20grader uppat i ca 5km, vilket snygg rumpa jag kommer fa!
 
Kanalen  Elbe-Seiben
 
Showen

Ca 100 mil fran Trosa

Publicerad 2012-08-14 18:47:14 i Allmänt

Det senast jag skrev imorse blev inte sa lang men det händer inte sa mycket under mina dagar. Dom är vädligt lika, cykla, äta, fraga om vägen cykla och sedan sova.
 
Men det här med att vila en hel dag är inte min grej, det kryper i min ben nu! Ska bli skönt att komma iväg imorgon igen. Dagen i Schlewig har jag varit pa stan och tittat pa massor av fina saker och kläder men inget kan jag köpa.....inte roligt! Känns som jag har kollat överallt 10ggr minst. Var även inne i deras domkyrka, väldigt vacker. Ska nu ga upp och avnjuta en god öl hade jag tänkt!
Här kommer lite bilder iaf =)
 
Hejda Varberg
 
Hej Danmark
 
Cykelväg i Danmark
 
En park utanför Arhus
 
 
Dem tre danskarna
 
Nöjd tjej
 
Hej Tyskland
 
Hotellet i Schleswig
 
Här sov jag gott!
 

Schleswig

Publicerad 2012-08-14 10:40:55 i Allmänt

Nu är jag i en stad där jag kan sa jag kan uppdatera er lite.
 
Tog färjan över till Grena i torsdag. Pa baten träffade jag en kollega fran Ringhals, Annika vilket var väldigt trevligt.
Danmark var ett helt underbart ställe att cykla igenom. Fina vägar och trevliga människor.  Första dagen stannade jag vid en stad som heter Arhus där jag fick köpa mig ett campingkort som gäller över hela Europa.
I Danmark cyklade jag saklart fel lite överallt men det ledde till nagot gott en gang, jag träffade tre danska män som jag sedan gjorde sällskap med under en och halv dag.
Har haft angest över att cykla in i Tyskland da jag är helt ensam och väldigt lang hemifran men som tur har jag väldigt snälla föräldar som kommer och hämtar mig om detta behövs.
Cyklade in i Tyskland igar pa morgonen.  Körde direkt till turistinformationen för att fraga om cykelkartor över Tyskland. Därifran blev det vidare till bokhandel för att köpa kartor. Hittade tva kartor sen far jag köpa flera längs vägen. Stannade I Flensburg ett tag pa ett cafe för att äta lite och studera vilken väg jag skulle ta. Att cykla i städer är verkligen inte min grej! Jag cyklade fel, fel fel hela tiden och när jag var ute ur Flensburg var jag ända inte rätt men efter lite omvagar var jag pa rätt spar.
Stanade i staden Schleswig för att kolla om dom hade flera cykelkartor men icke det däremot sa erbjöd dom sig att beställa hem. Imorgon far jag kartor över hela Tyskland =)
Bor pa ett fint Hotell i Schleswig och det var hur skönt som helst att sova i en dubbelsäng! Under dagen ska jag bara ta det lugnt och ga runt i denna stad.
Redan efter en dag i Tyskland känns det mycket bättre, ingen angets!
 
Ska försöka lägga upp lite bilder snart oxa.

Sista dagen i Sverige

Publicerad 2012-08-08 21:51:13 i Allmänt

Imorgon på morgon sätter jag mig på färjan som tar mig vidare till Danmark efter fyra dagar i Varberg. Lyckades under dagen boka en biljett till färjan vilket inte var det lättaste, krångel krångel....Gick tillbaka med min kamera som jag köpte ny för en vecka sedan som inte längre ville starta. Fick en ny kamea som jag öppnade och kollade på plats att den funka, vilket den inte gjorde så fick en helt ny modell på kamera som jag hoppas funkar lite bättre.
Mor och syster kom ner under dagen så dom kommer att vinka av mig imorgon tillsammans med min trogne sambo, Jossan.
Det är så peppande att få lycka till medelande och roligt att det är så många som tror på mig och följer mig under denna resa.
Nu blir det sängen för min del vill vara pigg och utvilad imorgon.

Utkast: Aug. 08, 2012

Publicerad 2012-08-08 11:12:45 i Allmänt

Imorgon är min vila slut och min resa går vidare mot Danmark.
Har varit inne med cykeln men så klart så har den slutat gnälla nu så hoppas att den har slutat helt med det. Handlade  lite saker igår som jag kommit på att jag behöver och ska under dagen göra om min packning, ta bort det jag inte använder.


Liter bilder från veckan.
 
 
 

Trosa-Varberg

Publicerad 2012-08-05 21:57:59 i Allmänt

Första 62milen är avklarade och det finns inte en tanke i världen på att jag ska ge upp!
Börjde tisdagen med en mjukstart och cyklade 8,5mil. Stannade i Björkvik hos några bekanta, hur skönt som helst. Under tisdagen fick jag prova att cykla i regn, inte så stora skurrar men ändå regn samt massa motvind/sidvind....
Dagarna fram till lördag har varit väldigt lika. Cyklat runt 11mil om dagen tältat i någon skog eller på någon åker, badat i en kräftdam (kallt) och träffat väldigt mycket trevligt folk. Inge problem med att få fylla på vatten, alla hjälper till. Är man lite vilse som man jag varit ibland så hjälper dom till då också. Fick en fel beskrivning en dag och cyklade fel 5,6km enkel väg, inte lika kul men som tur  var det en bra väg att cykla på.
Har även upptäckt att min karta över sverigeleden är lite gammal. Den är omdragen, men vad gör det fram kom jag ändå. Cykeln och jag har även varit lite onense om hur vida men ska gnälla när man trampar eller inte så den ska bli kollad innan jag åker över till Danmark.
Nu kommer vi till lördagen. Packar ihop mig och säger hejdå till kräftdammen och börjar min cykling från byn Larv där jag sovit. Målet under dagen var att ta mig till Göteborg som jag gissade på att det skulle vara ca 10-12mil. Det rullade på bra träffade en kvinna som undrade om jag inte vill resa med hennes dotter till Nya Zeeland eftersom dotterna inte hade någon att resa med. Tackade dock nej, känner att min cykling duger ganska bra just nu. Trampar på vidare och sitter utanför Willys ca 30 min från Göteborgs centums och käkar lite vid 20-tiden och slås av ideén att men kan ju cykla till Varberg idag oxå....
Tar mig igenom Göteborg med en hel del fel cyklingar, har inte släppt tanken om Varberg. Pratar med en kompis i Varberg som säger att det är okej, jag får sova där så jag trampar på. En riktigt skönt kännsla att cykla i mörkret och det ända man ser är lite fulla människor och djur.
Vid 4-tiden på söndag morgon når jag Varberg och det var en galet skön känsla. Trött i benen, kroppen och ont i rumpan kom jag fram efter 21mil på cykeln. En sån lång etapp gör jag inte om men skönt att känna att jag fixade det!
Måste bara rekomendera att cykla från Sjövik till Göteborg. Det är helt fantasktit, cykelbana, sjö och grönska. Från Göteborg ner till Särö är det och väldigt bra cykelbana men det blåser en del då man cyklar vid havet. När jag ändå håller på att rekomendera ställen så cykla till mellan Askesund och Tived det är bara uppför!
 
 Ska under dagarna försöka lägga upp lite bilder från veckan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela